Hypnoseterapi

Hypnose har tidligere været forbundet med myter og overtro, men er idag en seriøs behandlingsform, som både kan bruges ved ønske om forandring, personlig udvikling og behandling af fysiske og psykiske lidelser.

Forskning har påvist, at hjernen under hypnose har en lavere aktivitet i frontallapperne, hvor menneskets forståelse for sammenhæng, evne til kompleks problemløsning, kontrol af adfærd, dømmekraft etc. styres fra. Samtidig ses en øget aktivitet i det limbiske system, hvor indlært adfærd, tidligere erfaringer og følelser er gemt.
Denne ændring i hjerneaktiviteten tolkes som, at fokus flyttes fra det bevidste til det ubevidste sind i hypnose.

Vores bevidste sind er kun en ganske lille del af vores hjerne (5-10%) og kan kun bearbejde 7 informationer på en gang.

Underbevidsheden kan bearbejde flere milioner informationer på samme tid og anslås til at fylde 90-95% af hjernes kapacitet. Det er også her vaner og blokeringer lejres, da det underbevidste sind er ukritisk. Derfor kan årsagen til en fobi/angst, stress, overvægt osv. skabes i situationer, hvor vi overvældes af chok, stemninger, forvirring, eller hvor vi er for små til at forstå og reagere. I hypnosen kan sådanne uhensigtsmæssige tankemønstre og blokeringer bearbejdes og nye og sundere tanker, følelser og vaner etableres.

Målgruppe:

Børn i alderen 6+ og voksne. Tager du medicin, som påvirker dit nervesystem, antidepressiva eller andre psykofarmaka, bedes du oplyse dette, når du booker tid.

Jeg forbeholder mig retten til at afvise klienter, der er under påvirkning af alkohol eller euforiserende stoffer.

Hypnose kommer af det græske ord Hypnos, der betyder søvn. Tilstanden kan sammenlignes med at falde i staver eller dagdrømme.
Helt tilbage til år 1552 f.Kr. er der fundet tegn på, at hypnose har været anvendt som behandlingsmetode.

Forskning:

Senhjerneskadede og hypnose:
Klik her og læs artikel (engelsk)

Rygestop:
Et videnskabeligt forsøg har påvist at hypnose modvirker abstinenser ved rygestop mere effektivt end nikotinpræparater.
Klik her og læs artikel (engelsk)

Søvnkvalitet:
Klik her for at læse artikel (engelsk)